26 Eylül 2009 Cumartesi

PATLİCANLI ÇİFTLİK KEBABI


MALZEMELER:



  • 500 gr dana kuşbaşı

  • yarım çaybardağı zeytinyağı

  • 3 adet domates

  • 3-4 adet sivri biber

  • 2 adet bostan patlicanı

  • 1 baş kuru soğan

  • 2 diş sarmısak

  • tuz

  • kekik

YAPILIŞI:


Etimizi kesme şeker büyüklüğünde kuşbaşı doğrayıp yıkadıkdan sonra tenceremize alıp


zeytinyağı ile suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım sonra halka halka dogradığımız soğanı,


biberi,kabuğunu soyup kuşbaşı doğradığımız domatesleri,tuz ve kekiğimizi katıp etimiz yumuşayana kadar pişirelim.


Öte yandan patlicanlarımızı közleyip kabuklarını soydukdan sonra bıçakla iyice ezelim.


iki diş sarmısağı tuzla düvüp patlicanımıza katalım ve gizelce karıştıralım.

Patlican ezmemizi servis tabağının altına yayalım ve üzerine etimizi yayıp isterseniz maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder