26 Eylül 2009 Cumartesi

YEMİŞ REÇELİ


MALZEMELER:
1,5 kg olgun yemiş(incir)
1 kg şeker
1/4 limonun suyu
4-5 adet karanfil

YAPILIŞI
İncirleri güzelce yıkayıp saplarını keserek ortadan iki parçaya eşit olarak yukarıdan aşağıya keskin bir bıçakla zedelemeden keselim.
Tenceremize kabuklu tarafı alta gelecek şekilde bir sıra dizip üzerine şekerin yarısını dökelim,tekrar birsira daha incir dizip kalan şekerimizide üzerine yayalım. ve buzdolabında birgün bekletelim.ertesi gün tenceremizi ocağa alıp karanfillerimizide ialave edip kendi suyu ile kısık ateşde reçel kıvamına gelinceye kadar pişirip kavanozlara alalım. AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder