5 Temmuz 2009 Pazar

AKHİSARIN EN YENİ FOTOGRAFLARI




Egenin incisi güzel AKHİSARımızın tarihi ve turistik yerlerini resimlemek üzere bu sabah (05,07,2009)küçük kızımla birlikte evden çıktık ve tarihi binaları ve yerleri gezdik sizler için resimledik .sizede sadece izlemek kalıyor,AKHİSAR sevdalılarına hediyemizdir.


AKHİSAR HÜKÜMET KONAĞI









AKHİSAR ESKİ DEVLET HASTANESİ




TARİHİ ŞEHİR HAMAMI (SASA BEY HAMAMI)Manisa Akhisar ilçesindeki Hastane Höyüğünün 200 m. doğusunda bulunan bu hamamın yapım tarihi bilinmemektedir. Sasa Bey tarafından yaptırılan hamamın XV.yüzyılın ilk yarısında yapıldığı sanılmaktadır. Osmanlı Hamam mimarisinde çifte hamam plan düzeninde olup, kadınlar ve erkekler bölümlerinden meydana gelmiştir. Moloz taş ve yassı tuğla taştan duvar örgüsü olan hamam, soyunmalık, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden meydana gelmiştir. Dikdörtgen planlı hamamın soyunmalık ve sıcaklık bölümleri kubbe ile örtülüdür. Sıcaklık bölümünün ortasında sekizgen bir havuz, köşelerinde de halvet hücrelerine yer verilmiştir. Hamamın günümüzde erkekler kısmı işlevini sürdürmektedir.






KÖFÜNLÜ CAMİİ
Hastane Höyüğü eteğindedir. Saruhanoğulları tarafından 1316 yılında inşa edilmiştir.


ULU CAMİİ
Kentin en eski dinsel yapısı sayılabilecek Ulucami'nin yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, Pagan tapınağı olarak yapılıp Hıristiyanlık (Bizans) döneminde kiliseye çevrilmiş olduğunu gösteren mimari bulgular taşımaktadır. 15.yüzyılda Saruhanoğulları tarafından camiye çevrilmiştir. Akhisar'da bulunan Hıristiyanlığın ilk yedi kilisesinden birinin bu bina olması olasılığı da vardır.


ULUCAMİİ AVLU

ULUCAMİ GİRİŞ KAPISI



ULUCAMİİ MEZARLAR

ULUCAMİİ DIŞTAN GÖRÜNÜŞÜ


ULUCAMİİ ŞADIRVAN


TARİHİ AKHİSAR EVLERİ


DİSPANSER SOKAĞINDA TARİHİ AKHİSAR EVİ




ESKİ DİSPANSER MEYDANINDAKİ 300 YILLIK ÇINAR








SARI AHMET PAŞA AŞEVİ






TARİHİ PAŞA HANI ŞİMDİ OTOPARK OLARAK KULLANILIYOR


PAŞA HANI GİRİŞ

PAŞA HAMAMI

PAŞA CAMİİ

PAŞA CAMİİ MEZARLAR


PAŞA CAMİİ DIŞ MİHRAP





PAŞA CAMİİ GİRİŞ


PAŞA CAMİİ DIŞ GÖRÜNÜŞÜ Paşa Camii ve Hamamı (Akhisar)
1469 yılında Sarı Ahmet Paşa adına yapılmış, revaklı, ferah bir camidir. Sütunsuz kemerler üzerine oturmuş tek bir kubbesi bulunan caminin, diğer camilerden farklı bir özelliği, biri sağ diğeri sol tarafta olmak üzere iki namazgahının olmasıdır. Doğu ve batı cephelerindeki pencerelerin yarı saydam renkli camları Türkiye’nin ilk cam fabrikasının üretimidir.Ayrıca Sarı Ahmet Paşa’nın imaret, hamam ve vakfa gelir getirmek amacıyla yapılmış dükkanları bulunmaktadır


YENİ HAMAM

YENİ CAMİİ

Yeni Camii ve Külliyesi (Akhisar)
II. Bayezid’ın eşi Gülruh Sultan tarafından yaptırılan külliye, cami, hamam, medrese imaret ve bedestenden oluşmaktaydı. Külliyeye ait, Akhisar Belediye meydanındaki Yeni Camii tek kubbeli tek minareli bir camidir. Külliyenin hamam bölümü de halen kullanılmakta olup, medrese, imaret ve bedesten bölümleri ise yıkılmıştır.




TARİHİ TAYYARE SİNEMASI ŞİMDİ KÜLTÜR SALONU OLARAK KULLANILIYOR




ESKİ BELEDİYE BİNASI

NECDİ ŞENTÜRK PARKI



ZEYNELZADE HALK KÜTÜPHANESİ

YENİ BELEDİYE BİNASI


CUMHURİYET MEYDANI VE YENİ BELEDİYE SARAYI






TEPE MEZARLIĞI THYATEİRA





Tepe Mezarlığı Ören Yeri (Akhisar)
Akhisar ilçesinin üzerinde bulunduğu Antik Thyateira Kenti, geçmişi erken bronz çağ dönemine kadar inen bir kenttir. Antik çağda önemli dokumacılık merkezlerinden biri olan Thyateira, bölgedeki başlıca merkezlere ulaşımı sağlayan yolların kesiştiği bir noktada bulunması nedeniyle, askeri ve ticari açıdan da önemli bir kavşak oluşturmaktaydı.Halk arasında “Tepe Mezarlığı” adıyla anılan semtte yapılan kazılarda, Roma dönemine ait sütunlu bir cadde ile çeşitli mimari parçalar ve sikkeler bulunmuştur. Mevcut kalıntıların yanı sıra, Hıristiyanlığın ilk çağlarına ait Ege Bölgesi’nde bulunan yedi kiliseden, Thyateira Kilisesi’nin bulunduğu yer olarak da inanç turizmi kapsamında ziyaret edilen önemli yerlerden biridir.

SEVGİ YOLU



TAHİR ÜN CADDESİ


İZMİR İSTANBUL YOLU OTEL TÜTÜN


GAR BİNASI

İSTASYONDA TARİHİ KARA TREN LOKOMOTİF


TREN İSTASYONU

PAZAR PAZARI
PEYNİRCİ ERDEM ADAM

ESKİ MİSAK-I MİLLİ İLKOKULU ŞİMDİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OLARAK HİZMET VERİYOR


ŞEHİT TEĞMEN TAHİR ÜN CADDESİNİN GARDAN GÖRÜNÜŞÜ




1 yorum:

  1. elinize emeğinize sağlık bir AKHİSAR damadı olarak hasret giderdik.

    YanıtlaSil