23 Mayıs 2009 Cumartesi

patlicanlı menemen



MALZEMELER: İki kişilik




  • İki adet patlican


  • Bir baş kuru soğan


  • İki adet domates


  • İki adet sivri biber


  • İki adet yumurta


  • Zeytinyağı(yarım çay bardağı )


  • tuz


YAPILIŞI



Patlicanlarımızı alacalı soyup tavla zarından biraz büyükçe küp halinde doğrayıp tuzlu suda bekletelim.Tavaya zeytinyağımızı yemeklik doğradığımız Soğanımızı ve biberimizi alıp bir iki dakika kavuralım,üzerine patlicanlarımızı sudan avuç avuç alıp sıkalım ve ve tavamıza alalım kavurmaya devam edelim.patlicanlar yumuşamaya başlayınca ,kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız domatesimizi , yarım çaybardağı su ve tuz ilave edip pişirmeye devam edelim.patlicanlar iyice yumuşayınca üzerine iki adet yumurta kırıp fazla karıştırmadan yumurtalarda sevdiğiniz kıvamda pişince ocaktan alalım.



AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder