8 Nisan 2009 Çarşamba

ELMALI KARANFİLLİ KEK


ELMALI KARANFİLLİ KEK
3 yumurta

1 sb + 1yk şeker

1.5 sb süt.

1/2 çb sıvıyağ

50 gr tereyağ (oda ısısı)

bir fiske tuz

yarım çk tarçın

çay kaşığının ucu ile çekilmiş toz karanfil.

2 yk kaşık bal

1 pk vanilya + 3 damla vanilya esansı ( varsa )

1 pk kabartma tozu

aldığı kadar un. ( bildiğiniz kek kıvamı )

4 orta boy elma ( sert )

- yumurta, şeker çırpılır sırasıyla süt, yağ, baharatlar,vanilya konup iyiceçırpılır.- elenmiş un ve kabartma tozu eklenip, yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.3 elma soyulur, çekirdekleri çıkartılır, ve sırtları ince ince kesilir,dilimler kopmayacak şekilde olmalıdır.her iki yüzü, az taarçın serpilmiş bala batırılır ve kesilmiş yeri üste gelecek şekilde yanyana dizilir ( resimdeki gibi )üzerine hfif karanfil ve tarçın serpilip, 175* ısıtılmış fırında pişirilir.Kelepçeli kalıplar derin ve geniş olduğundan bu ölçü tam gelmekte.Ama daha ince bir kek olsun derseniz2 yumurta- 1 sb süt -1 sb şeker kafi gelecektir.NOT * ELMALAR PİŞERKEN SULARINI SALACAKTIR, UNU HER ZAMANKİNDEN AZ MİKTAR FAZLA KOYUNUZ. YAKLAŞIK 1 Y .KAŞIK KADAR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder