7 Aralık 2008 Pazar

kestane kabağı tatlısı




KESTANE KABAĞI TATLISI

MALZEMELER:

1:2 kğ kestane kabağı

2:3 su bardağı şeker

3:birkaç tane karanfil

4:bir su bardağı ceviz içi


YAPILIŞI:

Kabağı 4-5 -cm eninde dilimleyelim.sonra o dilimleri elimizi kesmeden dikkatlice dış kabuklarını soyalım çekirdek yataklarınıda incecik soyalım ve 4-5 cm uzunluğunda doğrayıp güzelce yıkayalım.

Büyükçe bir tencereye bir sıra kabak koyup üzerine şeker serpelim,tekrar birsıra kabak ve şeker olacak şekilde kabakları koyup en üstüne kalan şekeride koyup tencerenin kapağını kapatalım 3-4 saat bekleterek kabağın suyunu salmasını bekleyelim.

Sulanan kabağımızın içine karanfilleri atıp ocağa alalım ve karıştırmadan kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim, tadını kontrol edip isteğe bağlı şeker ilave edebiliriz.

Kabaklar yumuşayıp suyu köpürmeye başlayınca kısık ateşte taşırmadan 10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.daha geniş bir tepsiye döküp soğutalım.Üzerine ceviz veya kaymakla servis edelim.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder